Ana içeriğe atla

Tüm sitelerimi Blogger'a taşıdım

Blog yazma tutkum son günlerde daha da artmaya başladı. Blog yazmaktan da ziyade deneyimlerimi dijital ortamda arşivlemek diye de bakabiliriz.

Fakat maddi sebeplerden ötürü kendi Wordpress sitelerimi barındırma külfetli gelmeye başladı. Bu arada Blogger'a, varolan domainlerimi bağlayarak bloglarımı çalıştırabileceğimi farkettim.

Domainlerin DNS'ini aldığım firmada yönettiğim için domain yönetimi açısından bir hostinge ihtiyacım yoktu. Yani bir DNS servere ihtiyacım yok DNS kayıtlarını elle oluşturabiliyorum. Manuel olarak yönetmekten de zevk alıyorum.

Varolan Blogger bloguna domain eklemek için bloglarımdan Ayarlar menüsü ve Temel menülerine ulaşıp Yayıncılık başlığı altındaki alandan yeni bir blog adresi girebilirsiniz.

Gireceğiniz blog adresi aslında subdomain olması gerekiyor. Yani blog.helvaci.biz yaptım ben. Aslında www de bir subdomain olduğu için siteniz üst domain gibi çalışsın istiyorsanız domaini www.helvaci.biz gibi girmeniz gerekmekte.

Tabi Blogger'a yaptığınız müdahale uygulanabilmesi için domain yönetiminden de bir şeyler değiştirmeniz gerekmekte.

Ben name.com kullanıyorum domainleri yönetmekte. Kullanımı basit bir arayüze sahip. Kullanmak istediğiniz domaini bir CNAME kaydı oluşturarak ghs.google.com'a yönlendiriyorsunuz. Olay bitiyor.

Gayet basit hatta yeni bloglar bile açtım. Daha sonra google sites ile bedava site yapmayı anlatacağım.

Bir sonraki yazıda görüşürüz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etkinlik: PHP ve Mikroservisler

Etkinlik: PHP ve Mikroservisler Dün (15 Şubat 2020) İstanbul PHP User Group’un düzenlediği “PHP ve Mikroservisler” isminde bir etkinliğe katıldım. 3 oturum yapıldı. İlk oturumda ICS Defence’da takım lideri olan Erhan Yakut “PHP ve NATS ile Mikroservis Mesajlaşma” isminde bir sunum yaptı. Mikroservis mimarisi yeni yazılım geliştirme trendlerinden. Özetle, bir uygulamanın her bir modülünün tek başına çalışan bir uygulama olması. Tek başına çalışan servislerin apiler aracılığıyla birbirleri ile konuşarak verileri bir araya getirip istemciye sunulması. Avantajlarından şöyle bahsedebilirim. Her bir servis tek başına çalıştığı için herhangi bir dilde yazılabilir. Büyük bir projede kalabalık ekipler servisleri paylaşarak geliştirip ve bakımlarını yapabilir. Mikroservis mimarisinde servislerin birbirleri arasında haberleşmesinde birden fazla yöntem kullanılabilir. Http ile apiler kendi endpointlerine erişebilir. Eğer bu yöntem kullanılırsa her servisin bir web sunucuya ihtiyacı ol

Opencart 2.3+ Sipariş Geçmişi API hatası.

Eğer opencart'ta siparişleri düzenlerken "Uyarı : API erişim iznine sahip değilsiniz!" şeklinde bir uyarı alıyorsanız internette pek elle tutulur bilgi bulamayabilirsiniz. Bu hatanın asıl sebebi opencart'ın siparişe geçmiş ekleme işini site üzerinde bile API arayüzünü kullanmaya kalkması. Anlamayan arkadaşlar için kulağını ters elinle tutmak gibi bir şey. Halbuki kodların içerisinde eski usul düzenlenebileceği kodlar duruyor. Kendilerine iş aradıkları için olsa gerek. Geçiçi çözüm istiyorsanız sürekli "Ayarlar > Kullanıcılar > API" den Default hesabına ikinci sekmede "Ip Adresleri" içeriğine değişen IP adresini sürekli girmek gerekiyor. En kolay çözüm. https://www.opencart.com/index.php?route=marketplace/extension/info&extension_id=28323 yukarıdaki linkte bulunan extension'u siteye kurduğunuzda siz ip adresiniz değiştikçe kendisi otomatik eklenecek. Nasıl kurulacağını bilmiyorsanız. Araştırmaya devam. ...

MYSQL Performansı Etkileyen SQL Sorguları

Bir web sayfanız var ve yük altında çalışıyor ve yavaş çalışıyor. Performansı etkileyen bir çok nokta olabilir ama öncelikle database'e bakmak faydalı olabilir. Peki ama nasıl bakacağız. MYSQL'in kendi özelliği olan yavaş sorguları loglamayı kullanabiliriz. Bunu nasıl yapacağız. Öncelikle hangi sorgular bizim için yavaş bunu neye göre belirleyeceğiz. Süre bazından belirleniyor MYSQL de saniye cinsinden belirliyor. Öntanımlı olarak 10 saniye olarak belirlenen ayarı var ama bir sorgunun 10 saniyede sonuç üretmesi facia biz 1 saniyeden uzun süren sorguları araştırarak başlayabiliriz. Bu süreyi ayarlamak için; SET long_query_time = 1.0; Şeklinde bir sorgu çalıştırarak değiştirebiliriz. Ön tanımlı değeri 10.0 dur. Bu değer saniye cinsinden zaman birimidir. Logların yazmaya başlaması içinde; SET GLOBAL slow_query_log = ON; Şeklinde bir sorgu çalıştırmamız gerekiyor. Ön tanımlı değeri OFF dur. Bu Log dosyasıda  slow_query_log_file değişkeninden ayarlanabiliyor a